Сервіси для безкоштовного спілкування англійською з носіями мови

Що потрібно, аби навчитися вільно розмовляти англійською? Звісно, спілкування! Будь-яку мову засвоїти набагато легше, спілкуючись з її носієм. Що ж робити, якщо таких знайомих немає? На допомогу прийдуть навчальні соцмережі та сайти, де можна з легкістю знайти собі співрозмовника до душі. Обирайте, що вам більше до душі та не гайте часу!

1. InterPals (іnterpals.net) – це один із найстаріших сайтів (був створений ще в 1998 році) для тих, хто хоче вивчати іноземні мови не за нудними підручниками, а найцікавішим способом – в процесі спілкування з друзями з усіх куточків планети. На сайті є всі основні елементи соціальних мереж: детальний профіль з персональною фотографією, фотоальбоми, дискусії в стрічці користувача, пошук друзів, налаштування приватності та безпеки тощо. Пройдіть швидку реєстрацію та шукайте співрозмовника серед гігантської бази носіїв мови (понад 5 мільйонів користувачів!) та й самі допомагайте вдосконалити знання української мови людям зі всього світу.

2. Conversation Exchange (conversationexchange.com) - сайт для людей, які прагнуть практикувати свою розмовну англійську або знайти друга за перепискою. А якщо з першого разу не вдасться знайти співрозмовників, то тут також можна відшукати багато неординарних навчальних матеріалів. Ось як dfv рубрика «вивчення мови за допомогою жартів»?

3. Forvo (forvo.com) – це сервіс, який дозволяє записати правильну вимову того чи іншого іноземного слова. Тобто користувачі на волонтерській основі додають вимову слів рідною мовою. Крім цього, користувач, який цікавиться вимовою іншомовного слова, може додати його у список очікування. У деяких слів може бути декілька варіантів вимови, тому щоб виявити регіональні особливості, на спеціальній карті позначається місце проживання того, хто записав вимову конкретного слова. Користувачі можуть голосувати за різні вимови одного слова, таким чином створюючи відповідний рейтинг. Окрім користувачів, є команда редакторів-волонтерів, які перевіряють вимову нових слів.

4. Livemocha (livemocha.com) – соціальна мережа для вивчення 38 іноземних мов на основі взаємної допомоги понад 8,5 мільйонами користувачів зі 195 країн. Livemocha пропонує безкоштовні курси для вивчення  мов та додаткові платні курси з 5 мов. Курси Livemocha містять базові граматичні правила, приклади, письмові та усні вправи на читання та розуміння тексту, інтерактивні рольові ігри (діалоги), тести тощо. Ви можете залишати коментарі до текстів інших користувачів, створювати уроки, проводити аудіо- або відео-чати, давати поради та обмінюватися досвідом. Крім цього, ви можете знайти напарника для вивчення мови: ви вдосконалюєте англійську, а англомовному користувачеві допомагаєте вчити українську мову в режимі реального часу.

5. Busuu (busuu.com) - автори сайту та додатку впевнені, що всього за 10 хвилин в день можна відчутно поліпшити рівень володіння англійською мовою. І це справді так, особливо якщо не прогулювати та займатися щодня. Тут на вас чекають інтерактивні уроки з граматики та розширення словникового запасу, а також нейтів спікери, готові поспілкуватися з вами. Команда сайту знайшла незвичайний і дуже гарний спосіб показати вам ваш прогрес у навчанні: займаючись, ви вирощуєте свій віртуальний сад. Кожне виконане завдання робить ваш сад більшим та яскравішим!

6. Speaky (speaky.com) - це така собі лінгвістична соцмережа, мовний “фейсбук”. Тут можна спілкуватися з людьми з усього світу, просто обравши мову, яка вас цікавить. Після реєстрації ресурс пропонує список можливих співрозмовників, які зараз онлайн — ви можете написати людині, яка вас зацікавила, додати її до друзів та навіть продовжити спілкування у відеочаті.

7. The Mixxer (www.language-exchanges.org) - цей сервіс працює за принципом попереднього. Але, крім того, готовий трохи допомогти вам розговоритися. Погодьтеся, не всім просто взяти й почати спілкування з абсолютно незнайомою людиною, ще й англійською! Тому тут вам запропонують цікаві теми для розмови. Перегляньте декілька, і, цілком можливо, у вас теж з’являться свої чудові ідеї.

8. Polyglotclub (polyglotclub.com) - це ресурс для справжніх фанатів вивчення іноземної мови. Вказавши свою країну та місто, ви дізнаєтесь про час та місце проведення найближчої зустрічі поліглотів, отримаєте нагоду поспілкуватися одразу кількома іноземними мовами. Також тут можна дізнатися безліч корисних лайфхаків щодо вивчення мов, зокрема кількох мов одночасно — учасники з радістю діляться досвідом. 

9. Hellolingo (hellolingo.com) – це нова версія закритого в 2015 році популярного сайту для спілкування іноземними мовами Sharedtalk.com. Як і попередня версія, Hellolingo відрізняється від аналогів максимально простотою процедурою пошуку співрозмовника. Потрібно лише заповнити коротку анкету профілю, зайти в загальний чат та обрати користувача, з яким хотілося б поспілкуватися. На сторінці відображається мінімум інформації про користувачів: країна, стать, вік, рідна та іноземні мови. На відмінну від подібних сайтів, на Hellolingo не можна завантажувати фото профілю, оскільки розробники намагаються знизити кількість користувачів, які хочуть просто познайомитися чи пофліртувати, а не вдосконалювати знання іноземних мов.

10. Lingostan (lingostan.com) – це чудовий ресурс для онлайн-спілкування з носіями мови з будь-якого куточку світу з допомогою Skype. Уроки проводять як професійні вчителі, так і репетитори, які допоможуть підтягнути розмовний рівень або вдосконалити вже набуті знання та мовленнєві навички. Крім того, вчитель або репетитор слідкуватиме за тим, щоб процес вивчення іноземної мови був правильно організований: навчання буде проводитися в певній послідовності з акцентом на найважлівіших аспектах. 

11. Italki (italki.com) - за такою милою назвою приховується дійсно цікава концепція навчання. «Родзинка» цього сервісу полягає у тому, що учень у той же час є і вчителем. Все що необхідно зробити – знайти собі друга, який бездоганно володіє англійською мовою і мріє вивчати українську, російську або іншу мову, яку ти знаєш. Все просто.

12. Easy Language Exchange (easylanguageexchange.com) - понад 100 000 користувачів сайту чекають на вас, щоб поспілкуватися англійською. Співрозмовники підбираються за рівнем англійської. Спілкування за інтересами, блог з корисними порадами від викладачів і студентів, а також форум, де ви можете запитати поради на будь-яку тему з галузі англійської — до ваших послуг. Відмінний сервіс, щоб прокачати розмовну англійську та вимову!

13. Mylanguageexchange (mylanguageexchange.com) - понад 3 мільйони користувачів із 175 країн готові допомогти вам вдосконалити англійську та 163 інших мови! Крім того, що на цьому сайті ви вчитеся самі та навчаєте інших мові, яку самі добре знаєте, тут можна влаштовувати розмовний онлайн-клуб. Об’єднуйтеся в групи до 4 осіб і вчіть один одного – половина заняття англійською, половина – українською, російською або іншою мовою, якою ви володієте! Плюс онлайн-бібліотеки, словникові ігри та онлайн-листування.
 
14. Omegle (omegle.com) - сервіс спрямований тільки на англомовну аудиторію. Ти можеш випадково обрати собі співрозмовника або ввести певні додаткові параметри, наприклад, своє хобі, і вуаля – ти вже маєш список людей, які мають спільні з тобою інтереси. Спілкуватися можна за допомогою тексту або відеоповідомлень.
 
15. InterPals (interpals.net) - своєрідна соціальна мережа для пошуку друзів з листування. Насправді з ними, звісно, можна не лише листуватися, а й розмовляти. Крім цього, тут шукають супутників для подорожей і дізнаються про нові неймовірні напрямки, куди можна відправитися разом.
 
16. LingQ (lingq.com) - ще одна платформа для вивчення будь-якої мови. Однак у неї є певний «недолік». Користувач може безкоштовно отримати доступ до уроків, до 20-ти вчителів, а також до тестів для перевірки засвоєного. Але щоб отримати доступ до словника, мобільних додатків, а також необмеженої кількості вчителів, потрібно заплатити від 10 до 39 доларів на місяць.

І пам’ятайте, що спілкування з носіями мови — це не лише корисно, а й весело. Адже у вас неодмінно з’являться знайомі або навіть друзі в різних країнах, ви зможете дізнатися багато нового про світ і розповісти іншим дещо про себе.