Пережити карантин приємно і з користю: які сервіси допоможуть не зійти з розуму вдома




Кіно і серіали
Відомі американські стрімінгові сервіси, такі як Netflix, Amazon Prime і Apple TV, по підписці пропонують широкий спектр телепередач, фільмів, аніме, документальних фільмів та ін. Можливо вам здасться це банальним, але пригадайте, коли востаннє ви мали змогу і час присвятити цілий вечір улюбленому серіалу чи фільму.

Додатки для медитації та здорового сну
Карантин може спричинити занепокоєння навіть у найбільш спокійних людей. Щоб зарадити цьому, пропонуємо спробувати медитації. Найпростіший спосіб почати медитувати — завантажити додаток на смартфон.
Calm — додаток пропонує десятки медитацій, які допоможуть наповнити день спокоєм. Calm має безкоштовний семиденний курс практики. Також додаток пропонує практики кращого дихання або прослуховування звуків природи.
Headspace — завантаживши додаток, ви отримаєте безкоштовну десятиденну програму, яка допоможе зрозуміти основні принципи медитації. До Headspace можна приєднати друзів, щоб разом практикувати медитацію.

Сервіси для спілкування
Крім добре знайомих вам Skype, Viber, Telegram і WhatsApp існує ще багато менш популярних, але не менш зручних сервісів. Серед них, додатки для відеоконференцій: Zoom, Hangouts meet, Microsoft Teams.
Для відеозв'язку стає популярним додаток Houseparty. Це соціальна мережа, яка дозволяє створювати груповий відеочат через додаток.
Для шкіл та учнів є додаток Edmodo, яке дозволяє вчителям обмінюватися контентом, розподіляти тести, завдання та керувати спілкуванням зі студентами, колегами і батьками або сервіс для обміну файлами для шкіл Google Classroom.
Для листування можна використовувати месенджер Signal, який, до речі, називають найбезпечнішим месенджером в світі. Їм нібито користуються в адміністрації президента США. А також сервіс для листування від Google - Hangouts.
Для розваг і спілкування є ще Tellonym. Це платформа, схожа на Ask, в якій сидять багато підлітків і не тільки. У ній користувачі можуть створювати повністю анонімні профілі, щоб задавати питання і коментувати.

Освітні послуги
Довгі канікули - хороший привід зайнятися самоосвітою. У цьому вам допоможуть українські онлайн-платформи освітніх курсів. Наприклад, на Prometheus є курси по медіаграмотності, компютерному програмуванню, критичному мисленню, аналізу даних, та багато інших.
Ще одна українська платформа онлайн-курсів - EdEra, там є багато курсів для якісної підготовки до ЗНО, а також для цивільного сектора і фахівців у сфері освіти.
Якщо у вас все добре з англійською, зверніть увагу на глобальних лідерів масового онлайн-освіти - американські платформи Coursera, edX і британську FutureLearn, які дають можливість безкоштовно пройти курси від топових університетів світу. Є ще популярний сьогодні індійський освітній сервіс WeSchool.

Книги
Читання - найкраще заняття під час загальної паніки. Пора, нарешті, взятися, за книги, про які ви багато чули, але все ніяк не могли прочитати. Існує багато ресурсів, де можна читати онлайн.