ДЮНА

 


 «Дюна» - чарівний гобелен зі слів, звуків, зображень.

З-поміж усіх книг із фантастики легендарна «Дюна» американського письменника Френка Герберта заслужила особливе визнання серед поціновувачів цього жанру. Ця фундаментальна фантастика про колонізацію планет принесла авторові славу та престижні літературні нагороди: премію Г’юґо та Неб’юла в категорії «Найкращий роман», премію SFinks у номінації «Книга року», а також багаторазове визнання від журналу «Локус» у категорії «Найкращий роман усіх часів».

Творець фантастики 20 століття Френк Герберт у «Дюні» оповідає про протистояння, моральні вибори та безліч інших порушених питань.

На початку 1970-х роман було оголошено підручником з екології, який застерігав про небезпеку знищення вичерпних ресурсів Землі.

У книзі відтворено успішне пустельне повстання арабів проти турків під час Першої світової війни, звичаї та рибальство, знаходження їстівних та лікарських рослин у лісі.

Іноді автор спершу писав уривки віршами, які розширював та перетворював на прозу, утворюючи речення, що містили елементи первинних поезій.   

Читай у відділі літератури іноземнимим мовами.