Література туманного Альбіону

🇬🇧Англійська література – одна з найбагатших літератур світу, яка дала людству відомих романістів, драматургів та поетів. Ці письменники не завжди були англійцями, та їх літературні твори написані саме англійською мовою. Їх творчість пов’язана з певною епохою, відображає особливості часу, передає думки і почуття сучасників. Іншими словами — англійська література настільки ж різноманітна, наскільки різні діалекти англійської мови у світі.
✍️📚Сьогодні твори майстрів англомовної поезії, драматургії, прози перекладені багатьма мовами та завоювали любов і визнання всього світу. Ними захоплювалися, за драматичними творами ставили вистави, романи екранізувалися. Вони ставали лауреатами найпрестижніших міжнародних літературних премій: Нобелівська, Буккерівська, Пулітцерівська, Дублінська, Премія Х’юго (Г’юґо).
Книжкова виставка, представлена у відділі літератури іноземними мовами, відображає досягнення англомовної літератури, починаючи з епохи Відродження і до сьогодення.
Сьогодні в Україні багато людей вивчає англійську мову, а це вимагає розвитку всіх навичок — слуху, письма, читання. Читання англійською дозволяє дізнаватися новини зі світових джерел, отримувати важливу свіжу інформацію, відчувати себе повноцінним членом світового інформаційного співтовариства. Знання англійської мови – це доступ до англомовної бібліотеки світу. Книги англійською в оригіналі – це знайомство зі справжнім Діккенсом і Фіцджеральдом, Толкіном і Роулінг, Фаулзом, Фолкнером, Сомерсетом Моемом і Артуром Конан Дойлем, а, можливо, і з самим Шекспіром.
Читання книг мовою оригіналу є прекрасною можливістю поєднати корисне з приємним та максимально зануритися у твір, зрозуміти його👀