Стартувала "Польська без кордонів"

 



🤩9 вересня в Тернопільській ОУНБ стартували безкоштовні курси польської мови "Польська без кордонів"🇵🇱 в рамках проєкту від Європейського культурного фонду - European Challenge.
👀У травні 2022 року Тернопільське обласне відділення Всеукраїнської громадської організації «Українська Бібліотечна Асоціація» взяло участь у грантовій програмі European Challenge 2022, з проєктом «Польська без кордонів» та успішно виграли.
🧐European Challenge 2022 – це щорічна програма, яка пропонує фінансування та підтримку бібліотекам і громадам для дослідження того, як ми можемо комунікувати, жити разом і працювати в сучасній Європі.
Перше заняття урочисто відкрили Василь Іванович Вітенко -
голова обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Українська Бібліотечна Асоціація» та координатор проєкту Юлія Чуйко.
Також у проєкті візьмуть участь кваліфіковані викладачі:
👩‍💻Юрчишин Тетяна – кандидат філологічних наук, доцент кафедри іноземних мов, інформаційно-комунікаційних технологій ЗУНУ, викладач польської юридичної мови (термінології) Школи польського та європейського права – спільна програма юридичного факультету Ягеллонського університету (м. Краків) та Західноукраїнського національного університету. Отримала сертифікат Ягеллонського університету про знання польської мови на рівні C1.
👩‍💻Лобас Наталія – кандидат філологічних наук, викладач польської мови, перекладач, засновник та керівник школи польської мови «MojaPolska» у Тернополі.
На першому занятті, яке провела Тетяна Юрчишин, присутні мали можливість ознайомитися з польським алфавітом та особливостями вимови у польській мові.🇵🇱