ПЛАТФОРМА 9¾

 

«Ми сильні рівно на стільки, на скільки об’єднані, і на стільки ж слабкі — на скільки розділені.»

Албус Дамблдор

 

Відділ літератури іноземними мовами запрошє відвідати виставку-експозицію «ПЛАТФОРМА 9¾».

Усі ми знаємо цю історію, незалежно від віку, адже більше 450 мільйонів проданих книжок свідчать про те, що пригодами Гаррі Поттера зачитувались (і зачитуються) не лише діти, а й дорослі.

Шалений успіх серії романів про юного чарівника Гаррі Поттера в кінці 90-х викликав дискусію про секрет популярності, здавалося б, тривіальної дитячої книги. Через два десятиліття навіть скептикам очевидно, що Гаррі Поттер увійшов в канон літературних героїв і став частиною життя мільйонів людей в усьому світію. І якщо ви ще не дісталися до культової саги, то саме час надолужити згаяне!

У часи "diversity", світового різноманіття, може статися, що наш світ — як би ми цьому не протистояли — розвалиться на ті чи інші "меншини". І навіть просто читання Гаррі Поттера може допомогти змінити своє ставлення до цих процесів, вплинути на упередженість, яке вже не допомагає встановити певний ілюзорний порядок, де є публічні соціальні ролі та правила, а погіршує ситуацію і все ускладнює. Світ ускладнюється, але ми де в чому маємо "спрощуватись", аби не бути розчавленими його складністю.

Тож перечитайте Гаррі Поттера, порадьте його дітям, передивіться фільми "поттеріани" — і буде вам щастя.

 

«Якщо сумніваєшся — іди в бібліотеку.»

Рон Візлі