БІБЛІОТЕКАРІ НА СВЯТКУВАННІ ДНІВ ПОЛЬСЬКОЇ КУЛЬТУРИ В ТЕРНОПОЛІ

 





🇵🇱 11 лютого 2022 року в Українському домі «Перемога» відбулося урочисте відкриття Днів польської культури у м. Тернополі. 🇵🇱
Захід проходить в рамках проєкту «Пізнаймо один одного – українці в Сувалках, поляки в Тернополі», який реалізовується Тернопільською міською радою спільно із закордонним партнером – Публічною бібліотекою імені Марії Конопницької в Сувалках (Підляське воєводство, Польща) за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща - Білорусь - Україна 2014-2020 років.
Метою проєкту є промоція місцевої культури та історії, налагодження взаєморозуміння між Польщею та Україною, покращення іміджу двох міст і їхньої доступності для відвідувачів.
🎼 Традиційна польська музика, радість спілкування, позитивні емоції – все це чекало на тернополян на святі польської культури.
Реалії сьогодення, поширення карантинних обмежень в цілому світі дещо змінили час та формат реалізації проекту, і на захід не змогли приїхати польські партнери з міста Сувалки, але вони були присутні на онлайн-зв’язку.
🏙 В Українському домі «Перемога» діє фотовиставка «Відкрий для себе місто Сувалки» з краєвидами польського міста.
📚 На алеї навпроти – діє «Відкрите бібліотечне містечко», де можна ознайомитися з книгами польських та українських авторів.
🍲 У програмі заходів також передбачена презентація страв польської кухні «Кухня без кордонів».
🎭У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка заплановано показ вистави «Гормон кохання, або Тестостерон» польського режисера, актора, журналіста і сценариста Анджея Сарамоновича.