Толкін та його міфічний світ

                            


Величний твір Дж. P. P. Толкіна поєднує у собі героїчну романтику і наукову фантастику. Це захопливий пригодницький роман і, водночас, сповнена глибокої мудрості книга.

🧙‍♂️🧙‍♀️🧝‍♀️🧝‍♂️🤩😉
Кожному відоме ім’я Джона Рональда Руела Толкіна — родоначальника сучасного фентезі і автор саги про Середзем'я. 28 березня 1972 року він навіть здобув звання командора Ордена Британської імперії від королеви Єлизавети II! У списку 50 найвидатніших британських письменників з 1945 року» британської газети The Times📰 він займає шосте місце. А американський журнал Forbes назвав його п'ятим серед померлих знаменитостей з найбільшим доходом. Також Толкін — творець кількох вигаданих мов, якими зараз спілкуються справжні фанати його світів, а саме — квенья та синдарин.🧙 🧝Він створив твори, які справили величезний вплив на масову культуру XX і XXI століть. Вони були переведені щонайменше на тридцять вісім мов і не раз адаптувалися для кіно, мультиплікації, аудіоп'єс, театральної сцени, комп'ютерних ігор і коміксів.
Трилогія "Володар Кілець" безперечно очолює список "культових" книг XX століття, вона поєднує у собі героїчну романтику і наукову фантастику. Це захопливий пригодницький роман і, водночас, сповнена глибокої мудрості книга.🧐
У відділі літератури іноземними мовами представлена колекція творів Толкіна в оригіналі. Приходь, читай, фантазуй.😉