Виставка ресурсів «Книги, які надихнули кіно»

 


Дивитись улюблені фільми — задоволення, а читати книги, по яких вони відзняті, — подвійне задоволення. Книга відкриває читачеві величезний світ, обмежений лише його уявою. Читаючи твір, ми маємо можливість познайомитися зі справжнім героєм, таким, яким його задумав автор. Екранізація дозволяє подивитися на знайомий сюжет очима режисера і зробити для себе безліч відкриттів. 

Напевно, кожен помітив, що далеко не всі книжки екранізуються. Для цієї ролі підходять лише бестселери, схвалені критиками і, звичайно ж, численними шанувальниками.

Екранізовані книги — це завжди прекрасний і продуманий до дрібниць сюжет, нетривіальні головні герої, несподівана розв’язка та глибоке значення. Такі твори не просто хочеться читати та перечитувати, а й приємно побачити все, що відбувається на власні очі, хоч і на екрані телевізора.

Серед книг, за якими зняли фільми, є відомі класичні твори, а також сучасні праці від найкращих визнаних письменників. Багато хто погодиться, що дуже часто хочеться подивитися на героя, а не тільки намалювати його собі в уяві.

До 15 грудня у відділі літератури іноземними мовами діятиме виставка «Книги, які надихнули кіно», де представлені книги різних жанрів (детективи, жахи, романи, фентезі та фантастика, історія), а також їхні «двійники» — фільми на DVD-дисках. На виставці ви знайдете твори, про які точно чули або навіть читали, але при цьому не знали, що з них знято кінофільми.

Ми рекомендуємо для початку прочитати книги, за якими знято круті фільми, перш ніж дивитися кінострічку. Адже час кінокартини обмежений, туди можуть не увійти багато важливих моментів із твору. А читання вам допоможе створити повне уявлення і про образ головних героїв, і про все, що відбувається в сюжеті.