Виставка ресурсів «Чорна сповідь України» (До Дня пам’яті жертв голодоморів)

 

Історія України сповнена трагічних подій, але жахливий рукотворний голод 1932-1933 років виділяється особливою жорстокістю. Упродовж багатьох років радянська влада намагалася приховати факти про голод. Після здобуття Україною незалежності було знято заборону на публікації про великий голод і дослідження про нього та розкрито повний масштаб катастрофи. Настав час, коли слід зробити наступний крок – голод 1932-1933 років, кількість жертв якого сягала мільйонів, має бути визнано усім світом як геноцид проти українського народу, здійснений радянською владою сталінської диктатури.

Історія дає нам багато уроків. Але проблема полягає в тому, чи достатньо ми дбаємо про аналіз цих уроків, щоб не повторити жахливих помилок, які були колись?

Щоб розуміти, через що пройшли наші предки, відчути, яку складну історію переживала Україна 89 років тому, у відділі літератури іноземними мовами розгорнуто виставку «Чорна сповідь України» до Дня пам’яті жертв голодоморів. Ми зробили добірку художніх та публіцистичних книг, у яких розкривається тема Голодомору. Виставка експонуватиметься до кінця листопада.