ТРЕНІНГ З МЕДІАОБІЗНАНОСТІ “MEDIALITERACY: PRACTICAL SKILLS”



13 жовтня 2021 року відбувся онлайн-тренінг по медіаобізнаності “Medialiteracy: practical skills” («Медіаграмотність: практичні навички»). Тренінг провела Христина Яновська – випускниця Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, колишня волонтерка у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці. Захід проводився англійською мовою. До тренінгу долучилися 23 учасника.


На тренінгу були розглянуті основні поняття та терміни, проведено аналіз різних видів мас-медіа, серед яких газети, журнали, телебачення і соціальні мережі. Цей захід надав можливість розвинути широке розуміння ролі медіа в житті і набути необхідних навичок для аналізу прочитаного і побаченого. Учасники навчилися оцінювати власний рівень медіаграмотності, дізналися, як відокремлювати факти від думок в медіа, як розпізнати фейкові новини та боротися з ними, особливо в час пандемії, оптимально використовувати інформацію та ділитися нею.

Тренінг організував відділ літератури іноземними мовами ТОУНБ в рамках Тижня громадянської освіти «Мистецтво жити онлайн», який підтримує Східно-європейська мережа з громадянської освіти (EENCE).

Заходи Тижня відбуваються 11-17 жовтня 2021 року паралельно в Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії, Україні, Молдові та Росії, а також в ряді інших країн, організації з яких працюють в регіоні Східного Партнерства.

Тиждень громадянської освіти організований консорціумом організацій і експертів, що входять в Східно-Європейську Мережу громадянської освіти (EENCE) і адмініструються створеною навесні 2021 р. Східно-Європейською Асоціацією громадянської освіти. Заходи Тижня проводяться за підтримки Федерального агентства з громадянської освіти (Bundeszentrale für politische Bildung) і Міністерства закордонних справ Німеччини.