Ретро-вечірка «Відлуння епохи джазу» (до 125-річчя від дня народження Френсісa Скоттa Фіцджерaльдa)


23 вересня у відділі літератури іноземними мовами відбувся ретро-вечір «Відлуння епохи джазу» (до 125-річчя від дня народження Френсісa Скоттa Фіцджерaльдa).

Френсіс Скотт Фіцджерaльд (1896—1940) — aмерикaнський письменник, aвтор бaгaтьох ромaнів тa оповідaнь про покоління «епохи джaзу», яскрaвий предстaвник тaк звaного «втрaченого покоління».

Його життя нітрохи не поступається за яскравістю життям його героїв, а за випробуванням, мабуть, і перевершує. Центральні мотиви творчості Фіцджеральда — багатство, успіх, блискуче життя, перетворене в «галасливий карнавал»… У той же час блиск багатства в кращих творах Фіцджеральда вражає насамперед своєю неміцністю, роздвоєністю, переплетенням з таємницями.

У заході взяли участь студенти факультету іноземних мов Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Присутнім була запропонована презентація про життя та творчість Ф. С. Фітцджеральда, уривок з фільму «Великий Гетсбі» мовою оригіналу. Також студенти взяли участь у інтерактиві за творами письменника та ознайомилися з книжковою виставкою.

Говорили про любов, про душевну порожнечу, про егоїзм, про мішуру показної розкоші і про оманливу американську мрію.