«Літературні перлини Європи» (до дня Європи)


⭐️
Книга домчить до будь-яких берегів. (Ч. Діккенс)
⭐️
День Європи в Україні відзначається з 2003 року – третьої суботи травня, тож у 2021 році цей день припадає на 15 травня.
Інтерес до реалій життя в країнах Євросоюзу в нашому суспільстві зростає. Це прекрасна нагода засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи, тому працівники відділу літератури іноземними мовами тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки підготували книжкову виставку «Літературні перлини Європи», яка познайомить читача з художньою літературою європейських письменників та поетів, починаючи від епохи Відродження і закінчуючи творами наших сучасників.
Кожна європейська країна має свій неповторний колорит, відчути який нам допомагає її література. Напередодні дня Європи ми пропонуємо вам долучитися до літературної екскурсії і відчути неповторний смак європейської літератури.
У європейські літературі є безліч письменників, творчість яких вважається не тільки найвищим злетом національної культури, але і її найхарактернішим втіленням, котрі залишили нам воістину багатогранну спадщину – свої твори, які можна знайти в фондах нашої бібліотеки. Серед них Йоганн Вольфган Гетте 🇩🇪, Данте Аліг’єрі 🇮🇹, Генрік Сенкевич 🇵🇱, Астрід Лінгрен 🇸🇪, Мігель де Сервантес Сааведра 🇮🇹, Фрідріх Шиллер 🇩🇪, Франческо Петрарка 🇮🇹 та інші.
Отже, в подорож літературними епохами і країнами!