International Friendship Day

Друзі, ми любимо вас і вітаємо з Міжнародним днем дружби🤗🥳
Обов‘язково нагадайте своїм друзяшкам, що любите їх♥️

Ми підготували для вас добірку сайтів для перегляду невтомно кумедного серіалу «Friends»😉 різними мовами (із субтитрами)

Справжні фанати «Друзів», дивлячись останні серії, не сумують, що серіал закінчився, адже після 10-го сезону завжди йде 1-й. В мене, які і в інших шанувальників, не виникає сумнівів, коли доводиться обирати, що подивитись на вихідних, я знаю напам’ять чимало діалогів із серіалу і завдяки цьому зараз можу переглядати його італійською, що допомагає мені краще вивчити мову.

Якщо ви також в числі фанатів, тоді вам буде цікаво дізнатись кілька маловідомих фактів про серіал та його героїв, зібраних ресурсом «Цікаво знати», а також можете переглядати «Друзів» п’ятьма мовами завдяки добірці сайтів.

А ви знали що…?

1. Ідею серіалу придумали найкращі друзі

Творці серіалу Девід Крейн і Марта Кауффман вчилися в одному університеті. Пізніше разом працювали і заснували продюсерську компанію.

В кінці 1993 року їм прийшла ідея зняти серіал про друзів, які вечорами збираються в кафе. Вони пр едставили ідею керівництву Warner Brothers Television під робочою назвою «Кафе Безсоння». І відразу ж отримали схвалення. В процесі написання сценарію пілотного епізоду назва змінювалася кілька разів: «Друзі як ми», «Шестеро одинаків». І тільки влітку 1994-го, перед самим початком зйомок, нарешті перейменували в «Друзі».

2. Кортні Кокс і Дженніфер Еністон помінялися персонажами

На етапі відбору продюсери запропонували Кортні Кокс зіграти Рейчел. Але після прочитання сценарію актриса вирішила, що персонаж Моніки їй ближче. І не прогадала.

3. Бариста Гантер

Джеймс Майкл Тайлер, який зіграв бармена з кафе «Central Perk», отримав свою роль абсолютно випадково. Це мала бути людина, яка вміла б користуватися кава-машиною, і асистент режисера запропонував цю роль акторові театру, який часто підробляв в лос-анджелеських кав’ярнях.

Протягом перших півтора років завданням Гантера було просто мовчки приносити каву. Свою першу репліку він вимовив тільки в другому сезоні.

До речі, Джеймс зовсім не був блондином. Прямо перед зйомками йому освітлив волосся один хлопчина, який навчався на перукаря і практикував на ньому свої навички. Образ настільки сподобався продюсерам, що акторові довелося фарбувати волосся щотижня.

4. Сюжет історії неодноразово переписувався

Спочатку в серіалі не було роману між Рейчел і Россом. Основний парою повинні були стати Джоуї і Моніка, оскільки здавалися творцям найсексуальнішими. Фібі і Чендлер замислювалися як другорядні актори. Останній і зовсім повинен був стати геєм.

5. Деякі актори були набагато старші за своїх персонажів

За сценарієм, друзі були молодими нью-йоркцями трохи за двадцять, які тільки закінчили коледж. Насправді ж на момент зйомок першого сезону Кортні Кокс було 30 років, а Лізі Кудроу – 31. Наймолодшими на майданчику були Дженніфер Еністон і Метью Перрі – їм було по 25 років. Тоді як Девіду Швіммеру і Метту Леблану виповнилося по 27.

6. Перед зйомками акторський склад їздив в Лас-Вегас

Перед зйомками першого епізоду режисер Джеймс Берроуз відправив «друзів» в Лас-Вегас, щоб провітритися і заодно насолодитися останніми моментами анонімності. Він був упевнений, що шоу стане хітом, і тому сказав маловідомим акторам: «Як тільки шоу вийде на екрани, ви вже не зможете нікуди виходити без переслідування фанатів».

Пізніше, в 5-му сезоні вони повернуться в той же самий готель для зйомок весілля Росса і Рейчел.

7. Сміх за кадром – справжній

Зйомки серіалу проводилися на очах майже трьохсот чоловік. Але все ж ключові епізоди знімалися в порожньому залі, щоб зберегти інтригу.

8. За час зйомок актори стали справжніми друзями

Екранна дружба головних героїв переросла в реальну. В ході роботи над серіалом всередині колективу жодного разу не було непорозумінь або серйозних розбіжностей. Більш того, у хлопців була традиція – влаштовувати групові обнімання перед початком зйомок, як це зазвичай роблять спортивні команди перед великою грою.

Після завершення серіалу актори активно спілкуються між собою і беруть участь в проектах один одного. А Дженіффер Еністон стала хрещеною дитини Кортні Кокс.

9. Один з «друзів» ніколи не був номінований на «Еммі»

За 10 років існування ситком більше двохсот разів номінувався на престижні кінопремії, на його рахунку 69 різних перемог. Всі актори, крім Кортні Кокс, хоча б раз номінувалися на премію «Еммі», телевізійний еквівалент «Оскара». З шести отриманих крилатих статуеток акторам дісталися лише дві: Дженніфер Еністон і Лізі Кудроу.

10. Серіал «Друзі» приніс головним героям по $ 100 млн

За оцінками експертів, саме стільки заробив кожен актор за 10 сезонів. Що цікаво, за участь в пілотній серії вони отримали всього по $ 22 тис., але вже до 2002 року ця сума збільшилася до $ 1 млн за епізод. Звичайно ж, не з доброї волі продюсерів, а після тривалих переговорів та погроз влаштувати страйк.


5 сайтів для перегляду серіалу «Друзі» іноземними мовами:

1. Friends-online

Мови: українська, російська, англійська

Окрім перегляду серіалу в хорошій якості трьома мовами, на сайті є біографії акторів, цікаві факти та новини про їх життя та серіал загалом. Також можна долучитись до груп шанувальників в соціальних мережах.

2. Friends10

Мови: англійська, англійська з російськими субтитрами, англійська з англійськими субтитрами, російська

З субтитрами або без, російською чи англійською — маєте можливість вибрати найбільш зручний для себе варіант. На сайті також можна безкоштовно переглянути інші популярні серіали, як от «Теорія Великого вибуху», «Як я зустрів вашу маму», «Шерлок», «Клініка», «Декстер» та «Силіконова долина». Також можна читати новини про ці серіали та їх героїв.

3. Eurostriming

Мови: італійська

Усі серії в хорошій якості італійською мовою.

4. Socrostream

Мови: англійська з французькими субтитрами

Також на сайті є інші фільми французькою, доступні безкоштовно.

5. PelículasySeries

Мови: іспанська, якою спілкуються в Іспанії, іспанська, якою розмовляють у Мексиці, англійська, англійська з іспанськими субтитрами

Як бачите, ті, кому цікаві особливості мови залежно від її географічного використання, мають змогу переглядати серіал з різними мовними «відтінками» іспанської. Також на сайті є інші фільми іспанською, доступні безкоштовно та в хорошій якості.