Як покращити свій рівень іноземної мови

Хочете покращити знання іноземної мови так, щоб ви могли не тільки вільно говорити, а й думати нею? Звичайно, найефективніший спосіб - пожити за кордоном якийсь час, де ви отримаєте величезний досвід спілкування з носіями мови. Але якщо така можливість не передбачається, тоді можна скористатися іншими ненудними способами, не виїжджаючи зі своєї країни і не порушуючи звичного способу життя.

Глянцеві журнали

Такі журнали, як Vogue, Cosmopolitan, Harper's Bazaar видаються на різних мовах, і купивши модний глянець, ви вб'єте відразу двох зайців: дізнаєтеся про свіжих трендах і поповните свій словниковий запас. Складних текстів і об'ємних матеріалів в них, як правило, не буває - це невеликі замітки і коментарі до фотографій. Дивлячись на знімок, ви приблизно розумієте, що написано під ним. Найдієвіший в даному методі - це те, що текст з яскравими картинками запам'ятовується набагато швидше і легше. Проштудіювавши один-два журнали, ви з легкістю будете перекладати матеріали про моду і стиль. Модні глянці можна читати не тільки в друкованому вигляді - у багатьох є онлайн-версії.



Іноземні фільми

Проведіть своє дозвілля з користю: налаштувавшись ввечері на перегляд улюбленого фільму, скачайте або купіть його в оригінальній версії. Ви дивилися цей фільм уже не раз і добре пам'ятаєте діалоги головних героїв. Тепер подивіться його на іноземній мові. Ви з легкістю засвоїте правильну побудова речень, нові ідіоми і слова. Для більшої зручності можете пошукати оригінальну версію з субтитрами. І ще одна порада: з метою поліпшити іноземну мову, спершу дивіться більш старі фільми - в них мова "чиста", без сленгу. Наприклад: ваша мова - англійська, тоді почніть не з сучасних американських стрічок, а з старих англійських. Найпопулярніші жіночі картини, з перегляду яких можна розпочати вивчення іноземної мови: "Віднесені вітром", "Сніданок у Тіффані", "Анжеліка" і т.д.


Музика

У куплетах зарубіжних пісень іноді складно правильно розчути те чи інше слово - виконавець "ковтає" закінчення слів і ритм музики заважає чітко почути текст. Виберіть свої найулюбленіші хіти західних виконавців, пошукайте в інтернеті їх куплети і приспіви, якщо є можливість - з перекладом на українську мову. Вивчіть слова і вдома підспівуйте їх під музику.


Західні ЗМІ

Удосконалити іноземну мову також допоможуть газети і зарубіжні канали. Слухайте і читайте короткі репортажі, новини та інтерв'ю. Таким чином ви краще будете розуміти розмовну мову і удосконалите своє вміння коротко і ясно висловлювати свої думки іноземною мовою. Такий метод трохи складніший від вище перерахованих, тому приділяйте йому більше свого часу і зусиль. Заведіть звичку починати ранок з перегляду музичних та інформаційних каналів, а по дорозі на роботу купувати свіжий випуск газети.


«Живе» спілкування

Почніть налагоджувати комунікацію з іноземцями у вашому місті. У соцмережах і на форумах в Інтернеті заведіть знайомих, з якими вас об'єднують спільні інтереси і дозвілля. Відвідуйте їх заходи і вечірки, щоб застосувати свої знання на практиці, уважно слухайте їх мова і копіюйте їх вимову та запам'ятовуйте сучасні словосполучення.


Мобільний додаток

Програми для вивчення іноземної мови - доступний і захоплюючий спосіб поліпшити знання граматики і розширити словниковий запас. Їх величезний плюс - можливість удосконалити знання в зручний для вас час, в будь-якому зручному для вас місці.