ВИТОКИ ДУХОВНОСТІ



Щорічно у третю неділю січня відзначається особлива історична дата - Всесвітній день релігії. У центрі уваги цього свята - поширення необхідної інформації та знань про існуючі культи, а також заклики до більшої терпимості і порозуміння між людьми різної віри. Численні народи, які населяють нашу планету, мають свою історію, культуру і релігію зі своїми переконаннями, обрядами і традиціями. Але в кожної віри є однакові погляди на головні життєві цінності.
Всесвітній день релігії сприяє міжконфесійному діалогу і найкращому порозумінню: культові лідери збираються, щоб провести бесіди і прочитати лекції. У багатьох країнах проходять тематичні дискусії, круглі столи, концерти. Це найкращий час, щоб поділитися своїми думками з іншими людьми і більше дізнатися про проблеми своїх сусідів. Кожна релігія - це цінна спадщина людства, яка гідна уважного ставлення і вивчення. Тому найважливіше завдання сьогодні - дати відсіч усіляким зловживанням в релігії, обговорювати питання про духовну освіту, про повагу і терпимість один до одного, тому що це є основою для підтримки миру і злагоди в майбутньому та сьогодення.
Відділ літератури іноземними мовами підготував виставку «Витоки духовності», де представлена література філософів, богословів, істориків, присвячена світовим релігіям.