Проект SpeakUkrainian – українська для іноземців


В Україні запустили проекту SpeakUkrainian, метою якого є поширення української мови у світі.
Сайт www.speakukraine.net допоможе іноземцям вивчити українську мову легко за 3-6 місяців, залежно від наполегливості та бажання. Цей сайт розраховано і для початківців, і для тих, хто прагне удосконалити свої знання.
Портал SpeakUkraine був створений в результаті співпраці Міністерства інформаційної політики України і Асоціації інноваційної та цифрової освіти та Академії навичок, яка вже реалізувала в Україні масштабний проект з вивчення іноземних мов LingvaSkills.
Мета національної платформи з вивчення української мови для іноземців - поширення української мови у світі шляхом створення можливостей безкоштовно вивчати українську мову будь-кому, будь-де та у будь-який час.
За словами розробників порталу, портал відповідає вимогам, які висуває Міністерство освіти та науки для вивчення української як іноземної за граматичним, лексичним наповненням, а також спирається на новітні методичні розробки у галузі вивчення іноземних мов.
На порталі для вивчення пропонуються 25 найчастіше вживаних тем, майже 100 уроків для швидкого опанування української мови. Наявний матеріал може доповнити роботу викладачів української як іноземної.
Окрім того, на порталі є посилання на електронні ресурси, підручники української для іноземців, мобільні додатки, які допомагають вивчити українську. Навчатися можна в будь-який час, з будь-якого куточка світу. Навчання на порталі є безкоштовним. Тим, хто опанував весь курс, видається сертифікат.
Ласкаво просимо до української мови!