«Снігова королева»: чарівна казка в новому форматі


Яка найвідоміша зимова казка? Звичайно ж, «Снігова королева» Г.Х. Андерсена. А чи знаєте ви, що сьогодні цю чудову казку можна не тільки читати, а й грати. Це стало можливим, завдяки талановитим українським розробникам і дизайнерам, які «Снігову королеву» круто оновили, «подруживши» її з планшетами та айфонами, і тим самим перетворивши її в інтерактивну гру. При цьому, ставши анімованою та інтерактивною, книжка не втратила своєї «паперової» чарівності.
Кожна ілюстрація книги насичена інтерактивними елементами, що реагують на дотик. Це і затишна кухня з вогнищем, яке потріскує, і спальня принца і принцеси з чарівними портретами, і крижаний замок Снігової королеви - на кожній ілюстрації можна «зависнути» надовго, тикаючи всюди пальцем, або граючи в одну з семи міні-ігор.
Книга реагує не тільки на дотики - якщо подути на планшет або постукати по ньому, піде сильніше сніг, чи яскравіше розгориться вогонь. А на деяких ілюстраціях задіюється фронтальна камера пристрою: можна подивитися на себе в дзеркало троля і замерзлий кавник, скласти пазл або зібрати слово «вічність».
Ну, а тим, кому ліньки читати, або кому для тривалого читання ще недостатньо навичок, можна натиснути на мишку в верхньому правому куті, і вона, розкривши книжку, почне читати вголос приємним мелодійним голосом. При цьому звучить в даний момент фрагмент тексту буде підсвічуватися червоним кольором - можна стежити і читати разом з мишкою, зовсім як в караоке.
Як це працює, можна подивитися в ролику.