Екранізація роману-лауреату Пулітцерівської премії "Щиголь"



Екранізували роман-лауреат Пулітцерівської премії «Щиголь».

Сьогодні в український прокат вийшов фільм «Щиголь», який є екранізацією однойменного роману американської письменниці  Донни Тартт. Роман «Щиголь» (англ. The Goldfinch) —  лауреат численних літературних нагород, у тому числі Пулітцерівської премії за художню книгу 2014 року.

Ось що про книгу сказав Стівен Кінг: "Такі твори, як "Щиголь" - справжня рідкість, що трапляється, певно, разів п'ять на десятиліття. Донна Тартт винагородила читачів надзвичайнім художнім твором".
Ініціатором екранізації роману виступив Amazon, на платформі якого книга стала справжнім бестселером.

За сюжетом, Теодору "Тео" Деккеру було 13 років, коли його мати загинула в ході теракту в Метрополітен-музеї. Це трапилось на його очах. Після вибуху він виніс з музею картину «Щиголь», яка була написана голландським художником Карелом Фабриціусом. Трагедія змінила курс життя Тео. Він тримається за картину малесенької пташки, щигля, тонким ланцюжком міцно прикутого до жердини. Усе життя Тео не може розірвати зв’язок зі страшною подією дитинства.

Ролі у фільмі виконали Ніколь Кідман, Сара Полсон, Енсел Елґорт, Фінн Вулфард, Джеффрі Райт, Анайрін Барнард, Люк Вілсон. Режисер Джон Краулі.