Школа академічної доброчесності


За підтримки та сприяння Посольства Сполучених Штатів в Україні у листопаді минулого року у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці було відкрито Школу академічної доброчесності. Курс був розрахований перш за все на студентів, які займаються науковими роботами.
Модератор Школи Олександра Гриньків — керівник
громадської організації «Інформаційно-правовий центр
«Права людини», тренер Національної тренерської мережі
Міжнародного жіночого правозахисного центру
 «Ла Страда — Україна», кандидат юридичних наук, адвокат.
Впродовж 7 місяців у на заняттях розглядалися правові засади академічної доброчесності та плагіат, питання авторського права, основи цитування та посилань в наукових роботах та ін.
Поряд із передбаченими заняттями креативні учні долучились ще й до ІІ Всеукраїнського студентсько-учнівського конкурсу проектів соціальної відео-реклами “Чесність починається з тебе”, організованого в рамках Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні — SAIUP, та серед 300 робіт вибороли заслужену перемогу.
30 червня 2018 року відбулася остання зустріч учасників Школи, під час якої у невимушеній обстановці присутні обговорили навчання, підсумували вивчене та поділилися планами на майбутнє. Учні Школи отримали сертифікати, подяки та подарунки.
Вітаємо Олександру Гриньків та її випускників із завершенням навчання, дякуємо усім учасникам за активну участь і бажаємо наснаги та успіхів у всіх починаннях!!!