Фото-виставка роберта Доусона "Публічна Бібліотека"

10 травня у центрі "Вікно в Америку" за підтримки посольства Сполучених Штатів Америки відбулося відкриття фото-виставки Роберта Доусона "Публічна Бібліотека".
Виставка діятиме до 24 травня
Цей проект - фотографічний огляд публічних бібліотек з усіх куточків Сполучених Штатів. Понад 17000 публічних бібліотек працюють у цій країні. З того часу, як він почав цей проект у 1994 р., було сфотографовано сотні бібліотек у 48 штатах. Від Аляски до Флориди та від Нової Англії до Каліфорнії, фотографії показують динамічну і необхідну систему, існування якої все ще під загрозою.
Бібліотеки - це місцевий ресурс, але Роберт розглядає цю дивовижну систему цілісно. В той час, як кожна бібліотека відповідає на особливі потреби, загальнодержавна система місцевих бібліотек становить важливу частину здорового сучасного суспільства. У 19-му столітті рухи за публічні бібліотеки і за загальну освіту були тісно пов’язані. Люди розуміли, що майбутнє демократії залежить від освіченості населення. Вони також вважали, що кожен громадянин повинен мати право на вільний доступ до громадських ресурсів. Ці погляди живлять сьогоднішні публічні бібліотеки, які функціонують як система некомерційних центрів, яка допомагає нам визначати, що ми цінуємо та розділяємо.
«У культурі, яка все більше приватизується, бібліотека є одними з останніх вільних місць, які залишилися. За публічні бібліотеки варто боротися» (Роберт Доусон)