«World Theatre Day»


Всесвітній день театру – 27 березня

Багато людей відзначають лише по-справжньому великі свята, наприклад, Новий рік, Різдво і деякі інші урочистості. Також люди не забувають і про святкування своїх днів народження.
Ці свята стосуються практично усіх, тому їх і відзначає більшість людей. Однак є і такі свята, які стосуються лише певних груп людей. До їх числа відносяться всілякі професійні свята, наприклад, Всесвітній день театру, який в деяких країнах відзначається на державному рівні, передає
Всесвітній день театру – це інтернаціональне свято, який з року в рік відзначають 27 березня. Святкують його не тільки актори, сценаристи постановники, але і абсолютно всі працівники театру, в тому числі гардеробники, бутафори, хореографи, освітлювачі, гримери і костюмери. Тобто, це свято стосується абсолютно всіх людей, які мають хоч найменше відношення до театру. Відзначають його для того, щоб зміцнити мир і поліпшити взаємини між країнами і народами. І це не дивно, адже мистецтво дійсно стирає межу в душах людей і об'єднує народи. Ну а театр, як синтез різних мистецтв, ідеально підходить для зближення людей по всьому світу.
Тож, запрошуємо усіх поціновувачів величного мистецтва театру до відділу літератури іноземними мовами для ознайомлення з матеріалами виставки «World Theatre Day» (до всесвітнього дня театру).