Відкритий масовий англомовний онлайн-курс з медіа-грамотності



18 березня у центрі «Вікно в Америку» відбулося перше заняття масового відкритого онлайн-курсу з медіа-грамотності (Massive Open Online Course – MOOC). Курс реалізовано за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Слухачі курсу зможуть вдосконалити знання англійської мови, та в той же час, дізнатися більше щодо сучасних засобів масової інформації.
Проект побудовано на матеріалах курсу English for Media Literacy навчальної он-лайн платформи Coursera. Це розвиваючий курс, що поєднує вивчення англійської мови та навички медіа-грамотності. Курс був спеціально розроблений з метою надати учням інформацію щодо медіа-грамотності та навчити найкращим шляхам отримання даних за допомогою сучасних засобів масової інформації. Участь в курсі вимагає знання англійської мови приблизно на рівні  B1 (згідно з загальноєвропейською класифікацією рівня володіння іноземною мовою CEFR).
Участь у курсі безкоштовна. Слухачам курсу допомагатиме кваліфікований фасилітатор, фахівець з англійської мови Ольга Тимчак. Курс містить шість 2-3 годинних групових зайнять з фасилітатором, та самостійну роботу. Після закінчення навчання слухачі отримають Сертифікат про походження курсу.