ENGLISH LANGUAGE DAY

ДЕНЬ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

День англійської мови — це одне зі свят, які відзначаються в рамках проведення тижня офіційних мов. Його святкують 23 квітня.
Це дуже молоде свято, тому що вперше його відзначали тільки в 2010 році. Встановлення події стало ініціативою департаменту із зв'язків з громадськістю Організації Об'єднаних Націй, який вказав на необхідність розробити програми заходів для зміцнення традиції багатомовності. 
Свято відзначається в день народження видатного англійського драматурга Вільяма Шекспіра, твори якого входять в число найбільш цінних зразків літературної спадщини світу. Також Шекспір вважається одним із засновників літературної англійської мови, яка зараз вважається «світовою» мовою. За статистикою, по-англійськи розмовляють близько мільярда жителів нашої планети. У багатьох країнах англійська є державною мовою.
День англійської мови зазвичай відзначається не тільки в тих державах, де вона є мовою побутового спілкування, але і в інших країнах, які признають її значущість на міжнародному рівні.