Виставка-подорож «Мрій! Читай! Мандруй!»

У хорошого мандрівника немає точних планів і намірів потрапити кудись. (Лао-Цзи)
27 лютого у відділі літератури іноземними мовами Тернопільської обласної унівесальної наукової бібліотеки в рамках проекту Молодіжної секції УБА «Display—кросинг» відкрилась виставка-подорож «Мрій! Читай! Мандруй!». 

Враховуючи, що Генеральна Асамблея ООН затвердила проголошення 2017 року Міжнародним роком сталого розвитку туризму, з метою важливості міжнародного туризму, потреби кращого взаєморозуміння між народами та поваги до культурних цінностей в усьому світі, що в загальному має сприяти зміцненню миру на планеті, Молодіжна секція УБА пов’язала цьогорічну виставку з туризмом.
До проекту долучились 146 бібліотек зі всієї України. Наша бібліотека перейняла естафету однією з перших.
Перший розділ виставки — «Бібліотечні мандри з героями книг» — містить художні та науково-популярні книги, що спонукають відвідати інше місто, країну; розповідають про ментальність та культуру інших народів.
Другий розділ — краєзнавчого характеру. «Рідний край у бібліотечних туристичних маршрутах» відкриває туристичний світ видань про Тернопіль та область, про Україну загалом.
Третій розділ — «Спогади та враження» — найцікавіший. У ньому можна знайти путівники, карти, інформацію про цікаві місця. Тут також зібрані листівки з визначними місцями та сувеніри з різних країн.
Сподіваємось, що виставка-інсталяція приверне увагу наших користувачів, допоможе популяризувати художню, науково-популярну літературу про подорожі та туризм, викличе інтерес і повагу до культури інших країн.